Passagesystemet

Till alla trapphus och fastigheter finns yttredörr som öppnas med alla blipp (också kallas magnet osv.) som hör till din lägenhet.

Till miljörum fungerar den bara kl 07-21 vardagar, och 09-21 helger.

Nyinflyttad?

Kontakta oss så att vi kan lägga in eran telefonnummer.

Info

Varje lägenhet har tillgång till en bricka som ni använder för att öppna Miljörummet och för bokning av tvättstugan. Med samma bricka kan ni även öppna er portdörr och grind på gården. Utöver denna bricka har varje lägenhet två brickor som är kopplade enbart till porten där ni bor och grinden till innergården, alltså används de istället för nycklar. Varje enhet som är uppsatt bredvid porten är utrustad med batteri så den kommer att fungera även om våra hus är strömlösa.

Extra brickor kommer att kosta 400kr/styck. Kostnaden debiteras på er månadsavgift och återbetalas ej. För allas säkerhet är det viktigt att ni meddelar oss snabbt om ni tappar bort en bricka så att vi kan spärra brickan. Varje bricka är kopplad till er lägenhet så vi kan snabbt spåra om den används olovligen. Behöver du en ny, skall du kontakta oss.

Vänligen notera att brickorna enbart är till för BRF Flygledarens boende, eventuell olovlig användning av brickorna kommer därför leda till brickornas omedelbara avaktivering. Vid flytt ska brickorna därför överlåtas till den nya boende.

Då ni får besök kan ni öppna er port med telefonnumren som ni har meddelat oss, då dessa har kopplats till systemet. Inga andra telefonnummer kommer att fungera, enbart de som vi har registrerade för era lägenheter. Om ni byter telefonnummer måste ni meddela oss det nya numret så att vi kan ändra det.

Viktigt att veta är att ni via era telefoner enbart kan öppna porten som vetter mot gatan. Port från innergården öppnas enbart med brickan.

Så här gör man vid öppning av portar med telefon:

Vid besök, gästen ringer dig från porttelefonen. Den ringer till numret som är registrerade i passagesystemet, från ett av sina registrerade telefonnummer. När du svarar i telefonen, ska du trycka 5 för att låsa upp porten.

Om du ska öppna porten till någon (eller dig själv), går nedanstående nummer till respektiva port. Ring till numret tills det börjar ringa, och invänta två ringsignaler och lägg sedan på. Dörren öppnas då. Ett tips är att lägga in numret som en kontakt i telefonen så att ni snabbt kan ringa när gästen står utanför.

Adress Telefonnummer

Luftskeppsgatan 5: 08-605 88 24

Pilotgatan 16: 08-604 84 46

Pilotorget 6 & 8: 08-604 82 90

Pilotorget 10: 08-604 67 23